Prylfrossa i babybubblan

Den första tiden med en bebis kan vara lite si som så. Man lycklig, trött, gråtmild, ilsken, öm i skrevet, dallrig om magen, rastlös, utmattad om vartannat.

Men hjälpsam som jag är tänkte jag nu lista några prylar eller fenomen som gjort de senaste två månaderna lite extra livade för mig!

IMG_3266.JPG

Vi börjar med apelsinsaft! I en del K-affärer finns ju en gigantisk juicepress på fruktavdelningen. Man trycker på en liten kran och då börjar apelsiner åka omkring, maskinen säger bonk och splurrrtsch och så rinner härlig färskpressad apelsinjuice ut (förhoppningsvis har du fattat att hålla fram en liten butelj). Och de är så inihelsicke gott!

Jag orkar aldrig äta apelsiner - för petigt! - så det här är perfekt! På just den här bilden hade jag också lagt i både vodka och Galliano, men det var för att det var lördag och kväll.

IMG_3265.JPG

Fejset hörni. Här kan det behövas lite extra stuff. Alla morgnar har jag inte möjligheten att stå och exfoliera och badda med syror och serum, så då får det räcka med en produkt. Mandelolja är helt lysande, speciellt nu när det är smällkallt och trynet blir torrt som en överbliven fredagstortilla i en öppen påse en tisdag morgon.

Jag gillar Maria Åkerbergs mandelolja, den är doftfri och mysig och försvinner snabbt in i huden. 12 euro kostar en flaska och det räcker med några droppar, så det blir prisvärt.

Ingenting för en väl gladare än när en billig produkt visar sig vara bättre än svindyra motsvarigheter! Lite så är fallet med Maybellines eye-eraser. Köpte min i mataffären för länge sedan (den har hunnit byta layout på etiketten sedan dess) och den kostar visst runt tian! Det här är på riktigt den enda concealern som ens kommer i närheten av att täcka in mina Onkel Fester-ringar runt ögonen.

Elizabeth Ardens 8 hour cream är knappast någon budget-tub, men jag brukar försöka slå till när jag handlar taxfree. Till all lycka är det dryg, jag har använt samma tub nu sedan sommaren fast hela familjen tidvis är och nallar av “den där orangea salvan som luktar underligt”. Jo, för har du torra läppar, spruckna nagelband eller slut-snutna näsvingar är det här den bästa mössön på marknaden.

IMG_3268.JPG

Nu vidare till någonting dyyyyrt.

Jag var nyförlöst, glad, hormonstinn och fick plötsligt biblioteksersättning för mina böcker! Här ska köpas push-present, hojtade jag (eftersom ingen annan verkade fatta att man ska få en sådan nuförtiden).

Och så slog jag till på denna formidabla skötväska från brittiska Jem+Bea! Jag är så himla nöjd med inköpet!

Väskan är rena rama Mary Poppins-bagen, jag får med mig ALLT i den. Blöjor, extra kläder, amningsinlägg, plånbok, 8 hour cream etc. Den har en massa fina små fack och jag organiserar mitt pick och pack så fint, så fint.

Med mina två första barn tyckte jag att skötväska var en onödig utgift, så hade olika kassar och påsar istället. Det gick bra förstås, men den här väskan gläder jag mig åt varje dag! Dessutom är den designad så att man kan lägga en laptop i facket för skötunderlag när man inte längre har behov av en skötväska. Och det gör ju den till en investering för livet snarare än för småbarnsåren.

FullSizeRender.jpg

Här ser vi min röv i svarta leggings. Nå nä, det är inte min röv, men jag har köpt likadana leggings!

Att magen känns lite som en slutsutten saccosäck efter graviditeten är högst normalt och inget jag orkar bekymra mig över. Men jag har märkt att det är ganska bekvämt att ha på sig någonting som smiter åt så där lagom mycket. Jag testade en sådan där gördel med kardborre-band först men den åkte bara upp och krånglade.

Däremot rekommenderar jag varmt Seraphines post pregnancy-leggings. De drar in, stöder och hålls på plats. Jag märker att jag sitter i en bättre ställning när jag ammar ifall jag har dessa på mig.

Och jo, ifall magkorvarna irriterar ens estetiska öga är de här brallorna också perfekta. Men mjölkstinna bröst upptill och magindragarleggings nertill är jag just nu så när en Sofia Vera¨gara-kropp jag någonsin kommer att komma …

FullSizeRender.jpg

Och så är det ju en bra idé att försöja få koll på bålen igen. Magen alltså, inte den som serveras i en stor skål med is och skivad citron.

Mamma-mage-appen är rätt rolig. Man får göra ett väldigt enkelt litet träningspass varje dag. På den första nivån är övningarna så enkla att man på riktigt kan börja med dem några dagar efter förlossningen om man så vill.

Det är verkligen inte fråga om plankor eller armhävningar, utan mycket simplare saker. Men övningarna är märkligt effektiva, fast jag bara låg på golvet och viftade med armarna lite lojt kom jag plötsligt i kontakt med magmuskler som jag inte känt av på sju månader! An efter blir upplägget mera krävande, jag har bara kommit halvvägs så vet inte hur utmanande de sista nivåerna är. Men så här långt har det varit passligt.

Och jo, bäckenbotten-träning ingår också i appen! Så det här är ett perfekt litet träningsprojekt i det skedet man ännu inte får/kan/orkar göra så mycket.

IMG_3287.JPG

Nåja. Det där är ingen pryl men han är så söt att han platsar på listan ändå.

These are a few of my favourite things, trallallalaaaa! Ingen spons någonstans, har köpt allt själv. Utom babyn. Det är väl kind of olagligt?