babyhörna i senapsgult och svart

När vi för ett drygt halvår sedan börjat vänja oss vid tanken att en bebis till var på väg var den stora frågan: var fanken ska stackaren sova?

Vi har ju ett stort hus, men det är inrett och planerat på ett lite knasigt sätt. Garderober, fönster, stora möbler och annat som gör att alternativen är begränsade ifall man vill möbla om.

Men så kom jag på att om vi slängde ut en av garderoberna i vårt sovrum skulle det gå! Garderoben i fråga är ändå en temporär lösning, ett slitet och begagnat Ikea-skåp som följde med i flytten. Vår plan har hela tiden varit att investera i en ordentlig måttbeställd garderobsvägg, men nu var det ju bara bra att vi varken haft råd eller inspiration att fixa saken.

Så det blev så här!

IMG_3401.JPG

Vi hittade en svart Brio-säng på Tori. Fårskinnet fick Selma i dopgåva av sin farmor, korgen är från Prisma och pompomsarna från Juhlamaailma.

Eftersom jag vill kunna ligga och läsa om kvällarna utan att ljuset väcker Oskar letade jag länge efter en sänghimmel av ett lite tjockare tyg. Irriterade mig också på att de är så förbannat dyra - 100 euro för en så enkel konstruktion! Hrmpf.

Så till sist sydde jag en själv av en tygbit från Eurokangas och metallringar från Hobby Point. Är faktiskt ganska nöjd med slutresultatet! Det är mörkt i spjälsängen fast jag ligger en meter bort och fnissar år Crazy Rich Asians.

Vi ville inte göra hål i taket för sänghimlen så till sist hittade Jonas en metallkonstruktion på nätet, den har en bastant fot och en böjd pinne som man krokar fast himlen i. Smart!

IMG_3399.JPG

Trodde ni att jag var klar med att framhäva min präktighet? Icke. Jag har virkat denna lilla pläd också. Batman är från Jollyroom, precis som lakanen och spjälskyddet.

IMG_3403.JPG

Jag blir alltid crazybananas på Tokyos julbasar, där design- och konststuderande från Aalto-universitetet säljer sina alster. Har köpt så många prints att jag kunde tapetsera hela huset. Men de här fina små trycken fick jag upp på väggen. Konstnären heter Anna Hiilinen.

IMG_3400.JPG

I fotändan av sängen en gammal ljusslinga från Lisbeth Dahl och en speldosa från Bebes som var en julklapp av min mamma. Den spelar Game of Thrones-signaturen! Det ska böjas i tid, förstås ni.

IMG_3402.JPG

Så att sånt. Jag är väldigt nöjd med helheten, tror inte grejerna har kostat mera än 120 euro sammanlagt och då köpte vi en ny madrass. Resten är begagnat, reafynd eller tillverkat med våra egna små svettiga fingrar.

Gillar också att vi helt kallt körde på med den färgskala som redan fanns i vårt sovrum och inte försökte få någon klassisk baby-pastell-vrå att smälta in. Nu får det se ut så här tills Oskar är stor nog att flytta in i Selmas rum.

Och då ska vi skaffa den där garderobsväggen.