Tillvaron är rätt hyvens, faktiskt!

Jag har påbörjat en massa blogginlägg de senaste veckorna, men blivit på hälft och sedan tyckt att utkasten är fåniga. Inte kan jag smälla ut ett “så var mitt 2018” nu, två veckor efter alla andra? Eller jo, det kan jag förstås men jag vill inte.

FullSizeRender.jpg

Får bli en virrig liten lägesrapport istället.

Vi har det fint! Oskar är en trevlig liten person som har börjar le och gurgla. De första veckorna är ju bebisar ungefär lika kommunikativa som ättiksgurkor, så man är så tacksam för lite feedback i form av ett tandlöst grin då och då. Han verkar nöjd! Yay!

FullSizeRender.jpg

Nätterna går också rätt skapligt (peppar, peppar) och jag passar på att dra nytta av min mamma-superskill: att ta tupplurar på dagen om natten varit bökig. Alla kan ju inte sova på dagen, men jag lärde mig den ädla konsten under åren då jag gjorde morgonradio. 20 minuter kan göra underverk. Därmed är jag hyfsat pigg.

Kände mig lite stroppig i måndags då jag gick på eftergranskning.

Det visade sig att jag har återhämtat mig efter graviditeten i rekordfart. Magmusklerna är tillbaka där de ska vara, stygnen har läkt bra och läkaren menade att allt såg korrekt ut på insidan också.

Jag var ju lite fundersam på förhand, hur ska min 38-åriga kropp fixa återhämtningen jämfört med min 25-åriga dito. Nu visade det sig att min äldre kropp är mycket bättre på det här är min yngre!

Ha! Önskar det var möjligt att kontakta mig själv som 25-åring och ropa “pilutta dig”!

(Fast tur att det inte är möjligt. Skiträdd skulle ju Eva 25 år bli om en något fetare och rynkigare version av henne själv med ett litet gossebarn vi bröstet plötsligt skulle flasha till och skrika Astrid Lindgren-uttryck.)

Nu gäller det bara att försöka bli av med de extrakilon som graviditetsdiabetesen prackade på mig. Inte för att hetsa upp vare sig mig själv eller någon annan men det är aptråkigt att inte kunna använda 3/4 av sin garderob och kilona sitter envist kvar. Så originell som jag är inleder jag året med diverse hälsolöften.

Ska återkomma med lite tips och funderingar på sådant jag testat de senaste veckorna vad träning, amning och kost beträffar. Tänk er Oprah’s favourite things, men i billigare tappning. Och inga gratisprylar till publiken.

Känner att jag sålde in nästa inlägg väldigt dåligt nu. Och nu vaknar Oskar.

Äsch. Nu publicerar jag bara. Hörs!

IMG_3058.JPG

Batman hälsar.