Mina svar på Hietanen&Henriksons lista

God dag. Jag är en kvinna med mycket litet hjärna. Därmed kommer jag inte på något eget att skriva om utan nappar raskt tag i en lista istället. Nämligen Hietanen&Henriksons kuliga boklista. 

1. De här böckerna ser jag mest fram emot att läsa nu under hösten.

Jag är inne på strikt deckardiet eftersom jag ska delta i diverse deckarjippon de närmaste månaderna. Vill göra min research genom att bekanta mig med storstjärnorna. Elly Griffith, Arne Dahl, Emelie Schepp med flera. Men så längtar jag efter Karin Erlandssons Pärlfiskaren också, den ska dessutom komma från tryckeriet när som helst. 

2. Den här boken önskar jag att alla skulle läsa.

Selected Works of T.S. Spivet av Reif Larsen. Passar för nästan alla åldrar dessutom. 

3. Mina favoritböcker.

Marian Keyes hela produktion. 

4. De här böckerna tröstar mig.

Ja men det är ju Lottaböckerna (du och jag, BFF Ellen). 


5. Det här blir årets julklappsbok.

Vill ju dra till med Blå villan, men sådan hybris har jag inte. Nej men själv vet jag redan vilka böcker jag kommer att vilja ge i julklapp, och det är Pärlfiskaren (till dotter modell större) och Ted&Kajs Virala genier (till dotter modell yngre). Ifjol delade jag ut finlandssvenska julklappsböcker till alla släktingar men insåg sedan att alla trodde jag i egenskap av författare hade fått böckerna gratis och egentligen var snål. Det var inte sant, jag hade nog köpt dem. I år får de Aladdinaskar. Och att Den svavelgula himlen kommer att vara the storsäljare kan vi väl alla räkna ut!  


6. Den här boken läser jag om och om igen.

Harper Lees To kill a mockingbird. Det är som att jag hittar någon helt ny aspekt i den vid varje genomläsning. Och att den håller fortfarande, och känns så kuslig aktuell!