Att tvinga sig själv att ha kul

Måste passa på att tacka för alla vänliga och peppande kommentarer jag fått efter förra blogginlägget! Det bevisar än en gång att svagheter inte är någonting som prompt behöver döljas i bloggvärlden, tvärtom. Ledsamt förstås att höra att många andra också känner sig nere. 

I väntan på nästa möte med läkare tar jag en dag i sänder och försöker tvinga mig själv att göra sådant som jag vet att jag egentligen gillar. Jag har varit usel på det på sistone.

Skulle inte du på yoga? frågar maken.

Njääintorkarjag, muttrar jag. 

Men nu har jag försökt ta mig i nackskarven. 

Inredning till exempel. Kolla vilken maffig spegel jag köpte i lördags. Har länge sökt efter en passlig spegel att hänga ovanför vår öppna spis men kommit av mig i letandet. Nu stod plötsligt den här i fönstret på Laura Ashley på Fredriksgatan och glänste. Den fick följa med hem. Nu är det enda problemet att spiselkransen är så posh att resten av hemmet ser sjaskigt ut. Nåjo. 

IMG_3820.JPG
IMG_3821.JPG

Att simma i kallt vatten gillar jag också av någon pervers orsak. Att vinterbada i augusti är lite utmanande, men den här veckan har jag redan två gånger cyklat ner till Stensviks badstrand och skuttat i. 15 grader var det i vattnet i dag. Kommer att kännas mera power när det blivit kallare.

IMG_3822.JPG

Resor. Har nu flera inbokade, framför allt en något försenad bröllopsresa till Japan (vi gifte oss 2007). Vi har sparat pengar i ett år och nu ska resan bli av. Spännande, har aldrig varit i Asien (eller ja, tog färjan över Bosporen i Istanbul en gång men det räknas nu inte riktigt) och har ingen aning om vad som väntar. Här gick jag också och muttrade och mumlade om att det blir för dyrt och krångligt men till sist bet jag ihop och bokade. Igår hämtade FedEx vår tågpass och då kändes det lite pirrigt. 

IMG_3823.JPG

Sedan finns ju kläder, yoga, cocktails, hudvård, läppstift och en massa annat som brukar göra mig glad. Och imorgon blir det releasefest för Blå villan/Sininen huvila! Det ska bli skojigt på riktigt!