Dagens identitet: deckarförfattare

Det blir tvära kast i mitt liv just nu. Efter en intensiv vecka som eurovisionskommentator är jag i dag deckarförfattare (andra vill säga deckardrottning men jag blir så generad av benämningen). Tur att jag fick in en dag som ångestladdat toffeldjur där emellan.

Klockan 14 blir det författarfika på Luckan i Helsingfors. Börjar antagligen vara sista evenemangen som gäller Sommarön. Det är ganska skönt, mentalt är jag ju mycket mera involverad i Blå villan.

Läste faktiskt Blå villan från pärm till pärm igår. Det var lite angstigt men helt okej. Den är riktigt spännande på sina ställen. Men givetvis känns det i detta skede som att jag skulle villa bromsa alltsammans, ta timeout och göra sjukliga mängder research. Men faktum är att boken knappast blir bättre av det. Och allting är ju hittepå , då behöver inte alla detaljer vara hundra procent verklighetstrogna. Men journalistjaget knarrar emot och vill dubbelkolla.

Hajade till när jag märkte att både Blå Villan och Sininen huvila redan finns på adlibris! Känns rätt absurt i och med att boken för närvarande är en klottrig hög papper i min ryggsäck. Men nu ska jag träffa min redaktör och hon brukar vara bra på att övertyga mig om att allt nog är under kontroll.