Överraskningsresa till London! (eller: Vem är världens bästa hustru, måntro?)

Oj vilket långt upphåll det blidde, ursäkta! God orsak till bloggpaus dock. 

I onsdags fyllde Jonas 40 år och jag har i några månader planerat en överraskningsresa till honom. Han visste att vi skulle åka någonstans men inte vart. Det var först vid födisfrukosten han fick veta att det var London som var vår destination!

Att flyga till London är snorbilligt om en är ute i god tid. Men hotellet satsade jag mången hopsparad slant på.

Här bodde vi! Hazlitt's heter detta tjusiga 1700-talshus mitt på livliga partygatan Frith Street i Soho. Dock tar barerna slut några tiotals meter från hotellet så det var lugnt och skönt. 

Liksom kolla. Värsta Downton Abbey-fantasin. Sniduvindiga golv och patinerade möbler. Tjocka lyxiga morgonrockar gyllene kranar i badrummet. Och frukost på sängen. Tack, Carson. 

Dessutom var vädret fint! Det hade jag inte vågat hoppas på. I London var det typ juni. Syrener och tulpaner blommade för fullt. 

Jonas är inte alls lika förtjust i att resa som jag, främst för att han hatar att yra, stressa och tvingas fatta snabba impulsbeslut om var en ska äta, vilken metrolinje en ska ta etc. Så eftersom det här var en skräddarsydd resa hade jag arbetat som en liten bäver för att minimera alla sådana här moment. Hade bokat alla restauranger, till exempel. Kan varmt rekommendera Sticks'n'sushi i Covent Garden (suveränt god japansk mat och smarriga cocktails), 45 Jermyn Street i Fortnum & Mason's hus (vi beställde in the caviar trolley!) och biffrestaurangen Hawksmoore Seven Dials (perfekta rump steaks och sticky toffee pudding). Hade ingen tidigare koll på någon av krogarna, hade förlitat mig helt på nätrecensioner. 

Och så hade jag hängt på låset och fått biljetter till The Book of Mormon också. Jonas bror med familj sponsrade biljetten. Helt galet roligt och politiskt inkorrekt. Alla måste se den. 

Och så tassade vi nu bara omkring, gick i affärer, satt en lång stund på en parkbänk som två pensionärer, drack lite vin här, åt en cheesecake där, åkte flodbåt från Greenwich till Westminster och hade det väldigt bra. 

Överlag en resa som en lever länge på! Nu ligger ribban ganska högt inför min 40-årsdag om tre år, haha.