Diggiley!

Intensiv men livad dag igår när vi bevakade Melodifestivalen! Fick testa på att göra webb-tv live för första gången. Pirrigt men lärorikt. Åter en gång påminns jag om hur mycket jag beundrar människor som klarar av att göra tv regebundet. Så förbaskat mycket att tänka på hela tiden.

Så här såg vårt glada pre-party team ut. Den alltid lika coola Catta Oras, hejdlöst roliga Tage Rönnqvist, en hysteriskt snuvig Pöll och jag i en svart jumpsuit. Succé! Tyvärr går det inte att se sändningen i efterskott av upphovsrättsliga skäl. Vi sände en del material från SVT som vi fick använda inför Melodifestivalen, men som inte får ligga kvar på Arenan efteråt.

Sminkaren visade sig vara Mello-fan hon också, så hon tog ut svängarna en aning när jag hasade in i sminklogen. "Porno-ABBA!" summerade hon belåtet när hon fluffade till min kalufs ett sista varv strax före sändning. Det var ju inte exakt den look jag föreställt mig, men visst.

 Vulevuu? Aha.

Vid midnatt sopade vi upp chipssmulorna (jo, på svenska Yle är man både stjärna och städare, men det tycker jag är sympatiskt) men ballongerna kunde jag inte förmå mig att panga. Fina ju!

Och ja, rätt låt vann tycker jag. När man har tippat rätt ska man ju skryta tills åhörarna börjar kasta tomater (eller hellre någon säsongsgrönsak) på en så nu sätter jag näsan i vädret och länkar till denna artikel (det är Evas tippning där på slutet som ni ska läsa noga). Jag är Eurovisionsvärldens svar på Saida siar och skådar!