Härmed tilldelar jag mig själv en resultatpremie

I dag slutförde jag ett projekt som jag skjutit upp i långt över ett år: att inventera frysen. Det tar emot att slänga mat, men inte blir man ju en mera ekologisk och ekonomisk människa av att panta på fem år gammal makaronilåda. Nej, ut med alla arkeologiska fynd och skärpning i framtiden istället. Kan ju ge ett nyårslöfte redan nu; att bli en sådan där ordentlig människa som skriver prydliga datumetiketter på allt det jag slänger in i frysen. Gärna en beskrivning av innehållet också, har hänt mer än en gång att jag tinat upp det jag trodde var blomkålssoppa bara för att inse att det var broiler-potatis-gegga för bebisar.

Hittade allt möjligt intressant. En påse lussebullar från förra året, till exempel. Äppelmos som jag minns att jag kokade på Terrassgatan, och där har jag inte bott på flera år. Varför i friden moset har fått följa med oss i två olika flyttar förblir oklart.

Men nu är frysen nästan tom och mycket prydlig. Jag har belönat mig själv med en bit bärpaj. (Vi ska hoppas att det inte blir några efterdyningar av den, är inte säker på att lingonen var plockade under det här milleniet...)

 Bakade finska pinnar också, J älskar sådana. Jag tycker de smakar smulpaj utan paj.