Hälsoprojekt - update

Skriver rätt sällan om mitt projekt, så ni kanske tror att jag gett upp och sitter och äter glass och surar. Icke! Det går faktiskt ganska bra! Jag har inte tappat mera än 2 kg i vikt under de senaste månaderna, men å andra sidan har det börjar sticka fram muskler lite varstans så jag tror att en hel del fett har försvunnit. Och jag mår bra! Det är ju ingen mirakelkur som gör en hokuspokussmal på nolltid, men i gengäld kanske resultaten är lite långvarigare också.

Sockersuget är putsväck. Äter nånting riktigt smarrigt på veckosluten och det räcker! Jag äter kolhydrater till frukost och lunch men undviker dem på kvällen. Annars är maten inte så märklig, hittar nästan alltid nånting passligt på jobb-Amican. Älskar kokosolja, äter sådan både till frukostgröten och middagswoken.

Och det här med att träna hemma passar mig ypperligt. Det är lätta att hitta på ursäkter när man inte orkar åka till gymet, men att klämma in ett 20 minuters muskelpass på kvällskvisten är alltid möjligt. Jag tränar rumpa och lår måndagar och torsdagar, övrekropp och armar tisdagar och söndagar. Sen klämmer jag in lite plankor och powerwalks så gott det nu går.

Jag noterar att jag har spridit plankfeber i bekantskapskretsen. Måste ju förevisa min nya favoritövning. Ja, det är ju då inte jag på bilderna (duh!) utan superkvinnan Olga.

Först gör man si:
Sen gör man så:

Och så håller man på ett tag. Åhåå, det börjar spänna i mina skinkmuskler bara jag ser på bilderna! Orsaken att jag gillar denna övning är att jag klarar av den! Det gjorde jag inte för någon månad sedan. Bollen skumpade iväg, jag drattade i golvet och höll på att bryta näsan, svor, spottade och förbannade både Olga, bollen och J som råkade tassa förbi med ängslig uppsyn.

Men efter några bistra försök fick jag in knixen och nu går det hur bra som helst! Mycket effektiv övning, testa!

Det här var nog det hurtigaste inlägget jag nånsin skrivit! Nästan så jag måste kleta mera deodorant i armhålorna bara av att läsa igenom det.