Drömmen om ett eget kontor

Att skriva ner sina drömmar och målsättningar är viktigt, tycker jag. Jag har slarvat med den saken men ska göra bättring.

Det kluriga är ju att drömmar ibland faktiskt går i uppfyllelse, men om man man inte klart och tydligt formulerat eller uttalat sin dröm hinner man under resans gång glömma bort att den ens var en dröm. Och då känns det inte alls lika mäktigt om den väl uppfylls.

När det gäller drömmar är det också bra att ta i lite för mycket. Vara orimlig och överdådig. För det får man vara när man drömmer.

Så här kommer den (nästan lite våta) dröm jag gått och närt det senaste året:

Jag vill ha ett eget kontor.

Just nu har jag en arbetshörna här hemma. De fungerar ju, jag har skrivit fyra böcker i den, men jag kommer inte ifrån att den är belägen i vardagsrummet och att jag ständigt blir avbruten av familjemedlemmar som förvisso försöker visa hänsyn, men som ju också måste få röra sig i sitt eget hem.

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Så mitt drömkontor ska inte vara här hemma, ej heller i något vingligt annex på bakgården.

Det ska ligga inne i stan. Någonstans nära lunchrestauranger, yogastudior och gemytliga caféer som jag kan sticka mig ut till när jag behöver en paus och en bulle och se lite folkliv.

Mitt kontor ska ha utsikt mot en innergård. Det behöver inte vara knäpptyst och lugnt, tvärtom känner jag mig mera hemma om det är lite lagom oljud omkring mig. Jag ska spela musik också förstås. Ibland Piaf, ibland Rammstein, det som behövs just den dagen.

Jag ska förstås ha ett stort skrivbord och en enorm anslagstavla som jag kan använda som mood board.

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Jag ska omge mig med vackra prylar och köpa färska snittblommor varje måndag. Doftljus och dyrt kaffe, förstås. Och ett kylskåp där det alltid ligger en flaska champagne om det skulle inträffa något som bör firas på momangen. Och en bra whiskey för nödsituationer.

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Kontoret behöver inte vara stort, men utöver det stora skrivbordet ska det finnas plats för en riktigt bekväm fåtölj. Nej vänta, en soffa! För när man har ett alldeles eget kontor kanske man vill ta en power nap mitt under arbetsdagen! En kreativ paus. Så en skön soffa och en mysig filt. Det ska jag också ha.

Jo, och soffan blir också bra om jag ska ha möten med någon! Så ett soffbord behövs också.

Kontoret ska inte vara allt för tillrättalagt och prydligt, utan lite vimsigt och mysigt. Utom skrivbordet som jag ska städa varje dag innan jag går hem.

Väggarna ska vara i någon murrig grönaktig färg. Några bokhyllor, en vacker takkrona och en mjuk och mysig matta.

Till konceptet hör också strikta rutiner. Jag ska vara på plats i mitt kontor samma tid varje morgon och gå hem vid samma tid på eftermiddagen. Eftersom jag kommer att vara ensam i mitt kontor kommer jag att boka in lunchträffar några gånger i veckan.

Kontoret ska vara min oas, min woman-cave, en plats där jag vet att jag ska kunna koncentrera mig när det behövs.

Vad jag ska jobba med?

Olika saker! Skriva böcker förstås! Kanske kolumner, artiklar och andra kortare texter. Förbereda föredrag och framträdanden, skriva manus för radio och tv.

Så, nu har jag knattrat ner min dröm. Och vem vet. En vacker dag kanske jag får mitt drömkontor. Just nu känns tanken väääldigt avlägsen. Men ändå.