Mysteriekväll i Kyrkslätt

Då en skriver böcker landar en del förfrågningar i inboxen. De flesta är väldigt trevliga, som inbjudan till mysteriekväll på idylliska Wohls gård i Kyrkslätt. 

IMG_1574.JPG

Aftonsolen sken och det serverades vin! Cirka 15 pers ville komma och höra mig intervjuas av Jenny Paajes. Mycket lyckat!

Fast jag får riktigt tänka efter då jag får frågor om Sommarön! Det är ju flera år sedan jag skrev den. Till och med Blå villan känns avlägsen, fast den inte ens har utgivits ännu! Helst skulle jag babbla om boken med arbetsnamnet Lott 53, men det skulle knappast vara så spirituellt.

Intressant insikt dock, nu fattar jag varför författare ibland verkar smått förvirrade på bokmässor och sånt fast de ska prata om sina egna alster. Det är ju samma sak som att som journalist försöka förlara varför man ställde just de och de frågorna i en intervju 2014. 

På hemvägen lyssnade jag på favoritpodden Hietanen och Henriksson som bland annat sa att de författare som gärna berättar om hur mycket av dem själva som finns i romanens huvudperson inte brukar vara så bra författare. Då rodnade jag där jag satt i bussen, för hade precis suttit och skroderat "Det finns lite av mig i ALLA mina karaktärer!"

Nolo!