Tre intensiva dagar med De Eurovisa

It's a wrap - det är en tunnbrödsrulle!

IMG_1505.JPG

I tre dagar har vi spelar in hela den sjätte säsongen av De Eurovisa. Rätt otroligt att vi hållit på så länge, rena rama långköraren ju! 

Och precis som varje år var det tungt, intensivt, lite stressigt men förbaskat kul! Då sminket (och spanxen) sitter, gästerna är på plats och kameran börjar filma släpper all min nervositet, för att analysera Eurovisionslåtar är ju det kuligaste som finns!

IMG_1498.JPG

Årets gäster levererade verkligen, alla tog sitt uppdrag på stort allvar och gjorde roliga, smarta och ibland förskräckta analyser av de 43 bidragen. Det har varit vårt enda rättesnöre då vi gjort upp listor på våra önskelistor på gäster, att de får vara artister, låtskrivare, ESC-nördar eller något helt annat, men de ska gilla Eurovisionen på riktigt och ge alla bidrag en rättvis chans. Det här var inga som helst problem för Emma Sandström, Tomas Ek, Ellen Strömberg, Janne Hyöty, Mia Hafrén och Christoffer Strandberg. 

Jag måste ännu berömma gänget som har hand om dekoren. Jag skulle kunna bo i De Eurovisa-kulisserna! Kolla! 

IMG_1503.JPG

1960-talsmöbler och nostalgifoton på väggarna  

IMG_1504.JPG

Ukrainsk skumpa!  

IMG_1506.JPG

Och så har de visst tömt rekvisitaförrådet på snygga vaser. 

Jag har nästan inga bilder på gästerna för jag hade inte med mig telefonen i studion då de var på plats. Men jag lovar att återkomma med dylika.  

Och jo, premiär blir det i Yle Fem och på Arenan den 8 april! Avsnitten går att se i hela världen!