Helsingfors bästa sushi, bästa binge-podden och andra tips

Välkommen till den nya upp-pimpade Baksidan! Hoppas att så många som möjligt hittar hit!

Inleder starkt med en hel drös heta tips! Igår hade jag och maken date-night. Eftersom det inte blir av allt för ofta satsade vi enbart på säkra kort. Och rusade iväg från biosalongen för att hinna till 23.17-bussen hem, för det är viktigt att vi old folks får ordentligt med nattsömn. 

Men nu till tipsen. 

Stans godaste cocktails

Dem dricker man på Shaker i Tennispalatset. Baren är varken stor eller vacker, men här kan de blanda drinkar! Alla cocktails kostar 10 euro och med tanke på att det är riktiga små konstverk som bärs fram tycker jag detta är ett mycket rimligt pris. Jag försöker testa olika drinkar varje gång, men ofta blir jag ändå så snål på en MaiTai att det blir en sådan i slutändan. Perfekt ställe för den som vi ta en snabb med delikat drink före middagen. 

 

Stans bästa sushi

Vi fortsätter på temat "inte så stort och inte så vackert" när vi beger oss till restaurang Umeshu vid Hesperiaparken. Här är det nästan alltid  fullsmockat, så det kan vara värt att boka bord. Restaurangen är liten och murrig, men personalen är vänlig och sushin överjordiskt god.

Vi bestämde oss för att köra total sushifrossa och fick in 50 bitar (så i dag kan jag inte gå, bara göra grimaser och skriva lite lojt på laptoppen).

Ett extra plus för att Umeshus sushibitar är så pass små att man kan äta dem i en munsbit. Det är väl så man ska äta sushi "på riktigt", men en del restauranger serverar så stora makin att en måste bita av dem, och då ramlar ju allting ut och det blir bara bökigt. 

En klart sevärd film

Vi såg Hidden figures, om de svarta kvinnornas avgörande men undanskymda roll inom NASA. Den var precis så bra som jag hoppats. Mycket viktigt att personer som Katherine G.Johnson, Dorothy Vaughan och Mary Jackson lyfts fram i ljuset, fast det sker på tok för sent. 

MV5BMjQxOTkxODUyN15BMl5BanBnXkFtZTgwNTU3NTM3OTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

 

Dessutom kändes det på något sätt livsbejakande och sunt när den ganska unga lördagsbiopubliken flera gånger skrek högt av frustration när kvinnorna på bioduken utsattes för öppen och fräck rasism. En bit på vägen har vi kommit, fast det fortfarande är långt kvar. 

Och slutligen: En podcast för Binge-lyssning

Är ni som jag och älskar att upptäcka poddar som gått ett tag så man kan sträcklyssna på allt man missat? Då kan jag rekommendera en podd som tydligen diskuteras mycket i USA som bäst. 

Känner ni till Richard Simmons? Träningsguru som slog igenom någon gång på 70-80-talet, med stort burrigt hår, tassiga små träningsplagg och fruktansvärt mycket energi? Han har spelat sig själv i otaliga filmer, så jag visste ju nog vem han var, men hade ganska dålig koll på vad han egentligen gjort.

Nå, nu är han i alla fall försvunnen och har varit det i flera år. Han lär ska leva dock, men har blivit någon sorts eremit. Hans vänner försöker ta reda på vad som hänt och genom denna podcast få fram budskapet att de saknar honom. Låter som ett underligt upplägg, men det fungerar! Även om det är någonting lite fishy med det hela, för var och en ska väl ha rätt att dra sig undan om en så önskar. Hursomhelst, det här är en podcast det kommer att snackas mycket om också framledes, så hoppa på tåget redan nu! 

Sök efter Missing Richard Simmons så borde ni hitta rätt