Diamantåret 2014

Kära vänner, så det grämer mig att den här bloggen har ebbat ut på detta snöpliga vis. Jag lever, instagrammar och har hälsan, men det där med att flänga iväg ett blogginlägg har nu helt enkelt försvunnit från mina rutiner.

Men inspirerad av Hannah&Amanda och deras Diamond Year (jag tyckte ärligt talat först att The Golden Year 2013 var lite forcerat, men sedan drogs jag med i alla fall) tänkte jag lägga ut en liten lista på grejer jag ser fram emot år nästa år. 2014 har alla förutsättningar att bli ett kanonår för yours truly.

1. UMK i januari/februari och Eurovisionen i Köpenhamn i maj. Japp, vi ska få åka igen! Hurraaa!

2. De Eurovisa, säsong 3. Tv är definitivt inte mitt element, men jag knogar på och blir åtminstone inte längre totalintimiderad av en tv-kamera. I år har vi dessutom en större budjet och får filma i en riktig studio! De tidigare säsongerna har det varit mera talko-anda och halpis-tv. Men det har ju varit roligt det med.

3. Efter den vanliga komma igång-perioden känns det som att teamet som gör Radiohuset är supertaggade. Nu under julen har vi unnat oss lyxen att leta inspiration och tänka efter, eftersom programmet är på paus i några veckor. Och jag har så många idéer att hjärnan nästan kokar. Ser för första gången på flera år fram emot att få inleda en ny arbetstermin!

4. Har länge längtat efter ett givande projekt vid sidan av jobbet. Nånting som bara är mitt. Och som på beställning hojtade Monika Fagerholm en morgon för några månader sedan efter deltagare till en skrivkurs under hela år 2014. Vi kör igång i januari och jag ser så löjligt mycket fram emot detta! Tanken att försöka skriva en bok har ju funnits i mitt system sedan jag var typ tolv, och jag hoppas att den här kursen skulle ge mig en vänlig men bestämd spark där bak så att inte skrivandet alltid är det jag prioriterar lägst.

5. Jag och Podd ska starta en pöll! Nej tvärtom förstås. Också en tanke som har funnits länge, men det var först när en chef barskt kallade in oss på sitt rum och frågade "Jag har hört nånting om en podcast, blir det till nånting, eller?" som vi bestämde oss för att göra en riktigt försök.

Dessutom ska vi äntligen rappa vårt hus och försöka åstadkomma mera gräs och mindre grus på gården.  Och jag och mamma ska resa till Paris (ähum, i april, men vi har redan skaffat varsiga guideböcker)

Rätt mycket är på gång med andra ord, men det fantastiska är att jag inte alls känner av någon angst-klump i magen när jag skriver in de här grejerna i kalendern. En grej i sänder, jag gör det jag hinner och allt behöver faktiskt inte vara spot on.

Och det ska bli så förbaskat kul!