Slapp avslutning på tung vecka

Det var en riktig monstervecka. Vi har tagit upp många tunga ämnen i Radiohuset, fallet "Maria" och HPV-vaccin bland annat. Och folk reagerar. Och kommenterar. Och med bland kommentarerna finns taskigheter som man ibland klarar av att strunta i, men som ibland blir kvar nånstans i bakhuvudet där de skaver och gnaver och ser till att man inte kan koppla av och vara glad.

"Läs inte kommentarer" råder många kolleger mig. Men ibland finns det ju sådant som är viktigt att läsa också. Korrigeringar till exempel, eller befogad kritik som bör beaktas och kanske bemötas. Sakliga synpunkter formulerade av sakliga människor. Men man måste sålla fram dem bland dem som kallar mig allt från brunögd till blågögd, känslokall till överkänslig.

Men ja, det var först någon gång igår på eftermiddagen som jag lyckades trycka undan alla jobbtankar och ta itu med veckoslutsfirandet. Väl  var väl det, för J och jag firar vår sjätte bröllopsdag i dag. Vi hade inte råd med några avancerade ceremonier, så det blev champagnecocktail på hemmaplan, pubmat på S:t Urho's och Jobs på Kinopalatsi. J bjussade, det var galant. Fast mest har vi legat pladask sida vid sida och spelat spel på telefonerna. Kanske inte så jätteromantiskt, men exakt det som behövdes en helg som denna.
Imorgon fortsätter galenskaperna. Men jag har tänt ljusslingorna på verandan fast folk på fb högljutt förkunnar att man varken får dricka glögg eller bläddra i Ikeas julkatalog i oktober. Eat that, julneggon, jag behöver lite ljus och blingbling. Nu.