We'll always have Tallinn

Som sagt åkte i på en mini-break till Tallinn på veckoslutet. Första gången jag besökte staden med barn, yra studieresor och en helcrazy polttare har jag upplevt där men aldrig sett staden med barnögon.

Där var det vår. Till och med några terrasser hade öppnat. Iofs satt kunderna insvepta i fårskinn och fleecefiltar, men ändå.

Kaubamajas barnavdelning har blivit enorm! Det här är prinsessan Stormtrooper.

Under båtresan låtsades vi vara en pysslig familj och ritade vårt eget memory-spel. Man kan köpa ett kit på Tiger för några euro. Det blev ganska fint, tyckte vi. Det här är alltså bara en bråkdel av brickorna. Jag ritade rumporna.

Sen blev det spännande. Flickorna besökte en riktig frissa för första gången. Hittills har de fått nöja sig med min fumliga styling med en skäggtrimmer och en papperssax. S var oerhört skeptisk men satt snällt och stilla medan Alina klippte.

Kolla nu! Som Birk och Skorpan.

 Jag köpte inte den här flaskan på båten.

Vill passa på att rekommendera nya barnmuseet MiiaMillaManda i Kadriorg-parken! Härligt ställe, man fick röra och leka och busa fritt. Men jag fick nog kämpa emot frestelsen att lägga några av de finaste gamla burkarna från lekhandelsboden i handväskan. 

Sen är Tallink Spa and Conference ett kul alternativ för barnfamiljer, även om det kanske inte är det mest pittoreska stället i staden. Men mitt i hotellet finns en massa simbassänger som hotellgästerna får besöka gratis. Det tyckte flickorna var toppen. Vänli personal och rymliga rum dit man med fördel kunde klämma in några extrasängar utan att det blev för trångt.

Summasumarum: Tallinn är ett perfekt resmål för barnfamiljer! Nästa gång ska vi utforska gamla stan lite bättre. S är ganska dålig på att promenera så det blev mycket spårvagn den här gången. Men det funkade ju galant så också.