Öppet brev till Vero Moda

 Skickade nedanstående mail just, om jag får ett svar publicerar jag det också.

Hej Vero Moda!

Jag är en trogen kund i Helsingfors som varit med från första början (då ni öppnade en avlång okrafärgad affär på Centralgatan där man kunde köpa storblommiga klänningar, det var tider det). Nu kontaktar jag er gällande ett fenomen som förbryllat mig en längre tid.

Jag är numera 20 år äldre och 30 kilo tyngre, i de flesta butiker passar storlek L eller 42 mig, så även hos er. Men det blir allt svårare att hitta plagg i dessa storlekar!

Ett exempel är era ypperliga stretchjeans med hög midja och blixtlås på rumpan. Har roffat åt mig nämnda plagg i flera olika färger och har väninnor som också lovsjungit byxorna och deras effekt på putmagar. Här är det storlek L/XL som gäller för mig. De gånger jag slagit till har det varit fråga om en lottovinst, en ensam byxa i rätt storlek som gömt sig under enorma travar av samma plagg i XS/S (kan ju bero på att de som är storlek XS sällan behöver byxor som drar in magen).

Just nu tycks den här modellen vara på utgående från sortimentet, men fortfarande fanns det rikliga mängder av byxorna i de minsta storlekarna i samtliga Vero Moda-butiker i Helsingfors. L/XL fanns dock ingenstans.

Det här fenomenet gäller inte alls bara byxor utan till synes hela sortimentet. De större storlekarna är slut men de minsta finns det kvar av. Då jag bett er vänliga personal om hjälp har jag alltid fått samma lite uppgivna svar: "Nej tyvärr, storlek L har tagit slut. Du är inte den första som frågar".

Mina frågor:

- Är det så att de större kunderna är extra snabba?
- Varför ta in så få plagg i de större storlekarna.
- Varför tar ni in så många plagg i de minsta storlekarna om de inte säljer? Det kan väl inte vara lönsamt?

Tacksam för svar,

Eva Frantz
Helsingfors