Fruktallmänbildning

Jag har insett att det finns en rejäl lucka i min bildning. I fruktdisken i våra vanliga matbutiker ligger en massa frukter som jag aldrig har smakat på. Ja, de flesta vet jag inte ens namnet på. Så vi har ett litet projekt på gång nu, vi försöker undan för undan äta oss igenom fruktdisken.

Igår blev det vattenmelon (det har jag förstås ätit men S påstod att hon aldrig smakat) och patahaya (som ser ut som ett fuchsia-färgat rymdmonster på utsidan och är vit och pripplig inuti). Jag diggade patahayan, T gav en etta av fem och S knep ihop både ögon och mun och vägrade befatta sig med saken. Melonen gillade samtliga. Lika bra, patahayan var svindyr. Skulle bli kostsamt i längden och den var enda frukten som kvalade för mullematlådan.

I dag var det rambutans tur. Mycket god! Fulla poäng av de familjemedlemmar som vågade smaka. Mycket arbete för några små fruktslimsor dock.

Känner mig som en innovativ och förträfflig mor på alla sätt och vis. Borde få ett diplom av Folkhälsan eller någå.