I några sekunder funderade jag på att kidnappa statsministern

Vi trappar upp för kommunalval i Morgonöppet. Varje onsdag bjuder vi in några kandidater för att debattera i direktsändning, och i dag var det meningen att f.d. ministern och samlingspartisten Jan Vapaavuori skulle vara med. Men så meddelade hans assistent att han var dubbelbokad. Ingen fara på taket dock, Harry Bogomoloff gick med på att rycka in med kort varsel.

Så imorse klockan 7.30 stod jag i aulan i Radiohuset och tog emot våra debattörer. Socialdemokraten anlände, hejhej. Den Gröna gjorde entré, välkommen. Men ingen Bogomoloff syntes till. Han svarade inte heller i telefon och jag hann bli lite nervös. What´s up med samlingspartisterna liksom, tänkte jag ilsket.

Oh då - töttöröö, som frammanad av mina  saml-skeptiska tankegångar - vandrar plötsligt statsministern in genom dörren. Och under några vilda sekunder övervägde jag att ånga fram, hälsa honom riktigt hjärtligt välkommen och resolut kidnappa honom till Morgonöppet fast han säkert befann sig i Radiohuset för delta i något helt annat program. Tänkte att om han var tillräckligt artig skulle han inte täckas rymma från studion när debatten väl var igång. Genious!

Men så kom Bogo rusande in genom dörren. Herrarna hälsade på varandra med nån sorts gangsta-dunk-i-ryggen-halvkram-handshake (Peppe skulle ha varit imponerad).

Och sen var allting bra igen.