Jag trodde jag hade en uppfattning om prostitution

Här har jag gått och trott att jag har både en uppfattning och en åsikt om prostitution. Lilja 4ever, har jag tänkt. Thaimassöser med hemlängtan och otäcka hallickar. Utnyttjande och förtyck hela vägen.

Men i dag träffade jag svenska Pye Jakobsson, som iofs är pensionerad sexarbetare numera (44 bast, lastgammal tyckte hon själv) och föreläser och konsulterar istället, men som verkligen har trivts med sitt jobb.

 Jag, Pye och Nina.

Pye var mycket tydlig med att hon inte vill tala för någon annans del, men samtidigt sa hon att hon under 20 år i branschen inte har lagt märke till ett enda Lilja 4ever-fall, däremot lovprisade hon det nätverk och den systerskap som uppstår mellan prostituerade. Hon ser prostitution som ett självständigt och luckrativt yrke för unga tjejer.

Om ni vill höra intervjun med Pye hittar ni den här. Vi blev så hänförda av henne att vi knappt kom oss för att avbryta eller protestera. Och även om jag inte riktigt kan greppa att det skulle vara så där skoj att vara prostituerad måste jag medge att jag fick tänka om rejält på en del punkter. Tydligen ska man akta sig för att dra alla prostituerade över samma kam, då gör man bara dem som är förtryckta på riktigt en björntjänst.