Om klädstorlekar

Louise som skriver bloggen Big-Ass Fashion avreagerade sig igår gällande klädstorlekar. Hon har också tidigare kritiserat bl.a. H&M som hänvisar samtliga XL-kunder till webben. Butikerna tar alltså inte in storleken XL fast det tillverkas dylika. Sen finns ju tjockisavdelningen, men det är en annan sak. Nu ska tydligen Lindex börja med samma princip, XL-kunder får webbshoppa. Hur månne man resonerar här? Att de feta ändå ser för jävliga ut så de behöver inte prova plagget på förhand?

Jag köper nästan alltid kläder i storlek XL. Det är helt enkelt den storleken som sitter bäst på mig. Lite mystiskt känns det ju, för jag uppfattar mig själv som relativt normalviktig. Mer stor än liten, jodå, men XL? Och om jag är XL, vad är då de många stiliga kvinnorna i min omgivning som är större än jag men inte på långa vägar tjocka?

Och visst är det underligt att H&M till sitt försvar hävdar att de tar in plagg i butikerna på basis av efterfrågan. Hur förklarar de då att det alltid finns kvar 20 plagg i storlek XS och S, någon enstaka M med deodorantstreck och inte en enda L?

Heder åt Gina Tricot och Indiska, där finns hela sortimentet i varierande storlekar.