Söta pojkar!

Herredumilde! Hasade för en stund sedan in i Radiohuset här på YLE-området, och vid disken satt två unga och söta securitaskillar med välstrukna skjortor och trendiga frisyrer. "Hyvää huomenta" sa de i kör, och jag blev så förvirrad att jag måste gå ut igen och läsa på skylten för att försäkra mig om att jag kommit rätt.

YLE outsourcade dörrvaktsjobbet till Securitas för några år sedan, och även om det säkert var ett förnuftigt drag ur säkerhetssynvinkel var det en nitlott om man tänker på marknadsföring. YLE är ju ändå lite glassigt. Åtminstone kan vi låtsas. Och då är ett bra knep att placera en charmig, språkkunnig, trevlig och varför inte också dekorativ person vid receptionsdisken. Tänk bitchiga receptionisten i Ugly Betty.

En del av vakterna har dock varit riktiga troll. Om man vågat sig fram till disken för att fråga om dagens tidningar har anlänt eller om man eventuellt kunde få beställa en taxi fick man minsann veta hut. Att man täcktes komma och störa mitt i Uutisvuoto-reprisen! Skäms, flicka!

Vi som jobbar i huset har ju blivit vana vid the gatekeepers, men jag har alltid bävat för att ge någon studiogäst instruktionen att komma till Radiohuset och be vaktmästaren ringa upp mig. Speciellt det äldsta och tjockaste trollet skulle ledigt göra korv av Christer Sjögren.

Who disturbs my slumber????
Det är jag! Christer! Just let me be your loving teddybear!
Ka-splat.

Hoppas de näpna gossebarnen är här för att stanna.