Skugge, von Sydow och kjolen

Apropo diskussionen om bloggar och prylar fick jag plötsligt en smårolig flashback från bloggens barndom.

Vi befinner oss i tidigt 2000-tal nu, och man kan basicly välja mellan två bloggar: Ebba von Sydows och Linda Skugges. Båda ligger på Expressen.se. Tyckte det här med bloggar (vilket dumt ord förresten) verkade lite fjantigt. Förkunnade tvärsäkert att jag hellre väntade på att damerna skulle producera nästa genomtänkta krönika än att läsa alla deras hjärnfisar i bloggform. Bloggar skulle knappast bli något långlivat fenomen, tyckte jag, den allvetande, snorkiga, 22-åriga journalistplantan.

Hursomhaver, Linda Skugge gillade Odd Molly. Det var absout inte fråga om någon smygreklam, hon råkade nu bara gilla märket. Ebba von Sydow förstod sig inte på Odd Molly alls. Hon gillade Lagerfeld för H&M och sånt.

Då gjorde Odd Molly nånting som alla tyckte var jättevitsigt. De skickade varsin kjol till von Sydow och Skugge. Och inte vilken kjol som helst utan uttryckligen en som inte sålt överhuvudtaget och som de hade stora lager kvar av. Då kunde man ju skicka varsiga kjolar till de där "bloggerskorna". Detta poängterade de tydligt i det medföljande brevet, här får du en kjol som ingen annan velat ha. Och både Ebba och Linda skrockade glatt åt detta i sina bloggar, tänka sig att man kunde få en ful kjol alldeles gratis bara för att man var bloggare! Det var väl lustigt. How we laughed.

Det här var då ett bra tag innan någon började fatta marknadsföringspotentialen i bloggar. Och sedan dess har det ju som ni vet hänt ett och annat.