När juldagsmorgon glimmar

... ligger mor och far och snarkar ljudligt medan födesedagsbarnet (S, inte Jesus) vaknar, klär på sig och sitter i skräddarställning mitt i sitt rum och väntar på uppvaktning. Till sist började hon slamra lite och då vaknade jag och fick med mig resten av gratulanterna. Tänk att hon är tre år! Babyn!

Vi hade en riktigt skön julafton. S kryade mirakulöst på sig, men stannade hemma och tittade på Snögubben medan T och jag åkte till Esbo Domkyrka på julbön. Det var hemskt stämningsfullt, T sjöng med i alla psalmer så det dånade.

På kvällen kom mina föräldrar och min farmor hit, vi drack Pernilla Wahlgrens julskumpa (man häller en skvätt saftglögg i champagneglas och sen mousserande vinn över, förvånansvärt gott! Testa! Som en julig Kir Royal) och tömte julstrumporna.

Sen lyckades vi faktiskt sitta och äta i lugn och ro. Flickorna hade ett litet luciatåg men S vägrade vara lucia så hon var en god fe istället. Funkade bra. Sen tvingade vi ut mofa i kylan med polyesterskägg och sammetsluva, han skötte sitt julgubbeuppdrag med glans fast han avskyr att spela teater.

Juldagen är så skön. Inga tider att passa, kylskåpet är fullt med gofa rester och ungarna har fullt upp med att undersöka sina julklappar. Till lunch blir det korvsås och kinuskitårta. Jubilaren har fått välja.

Jag fick löjligt många fina julklappar! Återkommer med bilder senare i dag.