Angående Yles finansiering

Eftersom jag arbetar på Yle och plikttroget har betalat TV-licens sen jag flyttade hemifrån (jo, också när jag levde på studiestöd, hur eländigt det än kändes) är jag hjärteglad över att det äntligen händer nånting. Vi på Yle kanske småningom kan sluta lägga ner fungerande program och ta avsked av uppskattade medarbetare för att pengarna ständigt är slut. Knappast kommer vi att kunna vältra oss i pengar efter 2013 heller, men förhoppningsvis slipper vi lite av den oro som alltid finns i luften när det är kärva tider. Och då blir vi sannolikt ännu mera taggade och kreativa, varpå de som betalar också får mera valuta för pengarna.

Men samtidigt blir jag lite beklämd av att läsa diskussionerna, eftersom det verkar vara klart för många att  Yles främsta uppgift är att producera möjligast tråkiga och dåliga program för att jävlas med konsumenterna. Vem behöver public service, jag klarar mig minsann fint med Maikkaren. Lägg ner Yle, varför ska jag betala för sådant?

Blir sårad på min egen och alla mina hårt arbetande och proffsiga kollegers vägnar. Alla våra program faller kanske inte alla i smaken, men vår avsikt är ju nog att informera, diskutera och underhålla. Inte att f*tt*s och hånskratta åt licensbetalarna på lönedagen den 23:e varje månad.