Haha, finlandssvenskar som seglar och snapsar

Orkade inte titta på Näsdagsgalan i TV2 i fredags eftersom jag hade röda näsor upp till, ja näsan efter min egen show. Men jag har hört att flera reagerade på en viss sketch.

Kolla det här klippet, sketchen börjar ungefär vid 19 minuter. 

Man försöker alltså göra sig lustig på finlandssvenskarnas bekostnad, och det tycker jag man kan få göra! Visst, det kan vi väl bjussa på om det är fyndigt? Men kunde man någon gång hitta på en annan finlandssvensk stereotyp än den adliga gubben som seglar, snapsar och äter kräftor? Det är inget fel på sådana gubbar heller, men de utgör nog en minoritet i minoriteten.

Eller överreagerar jag? Var det roligt? Kolla gärna klippet och säg vad ni tycker. Tänkerta upp saken med programmets producent när jag lugnat ner mig lite.