Ledigt vi tar oss, vi skojar och har oss, hela dagen ska vi ha roligt

Så började en barnbok jag hade när jag var liten. Det var typ Rasmus Nalle som skulle på picknick. Passar bra in på det i har haft för oss denna första sommarlovsdag (flickorna var sista dagen på dagis igår).

Vi, dvs flickorna, min far och jag,  har varit på Svartholmen. Superlyckat, rekommenderar varmt. Man tar en färja vid Sandudds begravningsplats och tio minuter senare hamnar man på en mysig liten holme där det finns en barnvänlig simstrand, legendariskt stora kanelbullar, några höns och får (som var ganska fed up på att bli pajade av små stadsbarn men höll god min ändå) och lekpark. Det är några församlingar som äger holmen så alla djur hade bibliska namn (Jona, Josef och Habakuk).
 Mycket lyckat. Som ett barnvänligare Rönnskär med får istället för nudister.