Inser att alla börjar vara trötta på troll-diskussionen...

Men jag kan inte låta bli att ta upp ämnet i alla fall.

Igår twittrade Alex, som är kanalchef på radio X3M så här "Bloggtroll på tapeten igen. Diskussionen ger mig nervfel. Moderera era kommentarer då kära vänner om ni inte vill ha anonym kritik."

Jag håller inte med. Iofs utvecklade Alex detta lite i senare tweetar, han anser att det är bäst att ignorera puckona för annars blir de ännu flera. Och det ligger förstås nånting i det.

Men ändå. Jag vill inte alls stänga av möjligheten att kommentera min blogg anonymt, för det finns ju läsare som är anonyma av en helt legitim orsak (till exempel skåp-alopetikern L) och vars kommentarer berikar min blogg. Och i bloggar som tar upp känsliga frågor som gäller familjeliv kanske de som kommenterar vill vara anonyma för att inte hänga ut sina barn. Anonymitet är ju inte enbart negativt.

Alfamamman är det trollfest just nu. Både underhållande och irriterande. Dessutom är ju Peppe en rutinerad storbloggare vid det här laget, så hon städar lugnt upp i kommentarsfältet och tar knappast åt sig allt för mycket av knäppgökarnas funderingar om nackskador och inkontinens (fast jag ju nog förstår om hon tappar sugen emellanåt).

Min blogg är ju förhållandevis liten så här blir det knappast nån större trollfest i första hand. Men jag har arbetat på radio i tio år och fått ta emot kritik i alla former, både saklig och konstruktiv och direkt obehaglig sådan. Jag är ganska hårdhudad vid det här laget. Dessutom är jag 30 år gammal och bekväm med mig själv. Men om någon hade upplyst mig om att jag var ful och fet och enfaldig när jag var 15 hade jag blivit knäckt!

Det finns många 15-åriga bloggare (inte minst på X3Ms webbsidor, antar jag). Förr eller senare kommer trollen att spridas också till deras kommentarsfält. I värsta fall går det så här (kolla kommentarerna till vilket inlägg som helst):

http://micah.myshowroom.se/