Vegalyssnarna gnäller värre än Gaddafi

Kunde man ordna nån sorts gnäll-a-thon mellan de båda? Tror det skulle bli slutet för Gadaffi. Har fått så mycket klagomål och gnissel på sistone att jag känner mig helt platt. Det är som om lyssnarna trodde att vi som jobbar på radio är bollplank som man kan ösa hur mycket skit över som helst. De verkar inte inse att vi är helt vanliga människor som försöker göra vårt bästa, och som blir ledsna och tappar sugen av allt gnäll. Jag har blivit ganska hårdhudad under mina elva år i Yles tjänst men ibland blir det nog lite mycket. Kritik tar jag gärna emot, men det ska väl vara nån substans i den också.

Om nån undrar: Nej, jag har inte hittat på kommentarerna nedan själv. De är helt autentiska.

"Har musikutbudet ändrat i Radio Vega? Ni tycks ha börjat spela såndär rivig rockmusik, som sjungs på UTLÄNDSKA."

Hemska saker. Rock, vilka nymodigheter. Till och med Alice Cooper har ju nåt pesionsåldern, men det struntar vi i. Var är Edward Persson?

"Har radio Vega blivit en ungdomskanal, ni avskräkker oss äldre lyssnare, med den musik som ni börjat spela."

Bu!

"Hej musikmänniskor , jag njuter av musik som spelas som den skall vara , i kvällens  tongåva var både Nidälven och lyckliga gatan i en förstörd version som passar för extrem."

Det var iofs uttryckligen de versioner som någon önskat. Tror inte att X3M är så sugna på Nisse Hellbergs rockabillyversion av Lyckliga gatan heller.  Och slutligen, gällande Nöjesfredag:  

"HAr radion på nu på lördagen och det råkar komma detta usla program. Hörde om att detta nya program skulle börja , men jag iúndrar nog egentligen vem det riktar sej till, tom rena rama melodiradion skulle vara bättre. HAR tidigare kommenterat att era progem åker nerförbacke, enbart några få är bra plus att uppläggen är att spela musik, \"till näst ska vi tala om... men först denna låt.... Varför är i så rädda för rena högklassiga pratprogram? Redaktörerna är sämre än tidigare med en massa fjatigt prat. /.../ . Svar behöver heller inte skickas för det är ändå bara en massa snömos utan innehåll"

Men hur ska du ha det nu då, mera prat eller mindre prat? Högt ärade arga lyssnare, tipsa mig gärna om hur jag gör programmet bättre. Var konstruktiv eller håll käften.