Groteska bröllopsgåvor

Det har blivit en hel del bröllop i bekantskapskretsen på sistone. Det jag gillar mest med bröllop är att inspektera presentborden! Jessus så man får skratta ibland. Ett bekant brudpar hade haft en striktgåvolista, så mest var det Iittala-vinglas, vita tallrikar och Pentikmuggar på bordet. Men så - tadaa- en väggklocka i kork föreställande en gigantisk pingvin. Säga vad man vill , men visst satte den sprutt på hela stillebenet.

Då vi gifte oss hade gästerna lydigt följt våra önskemål, så vi fick bara sånt vi tyckte var fint. En taklampa, lakan, restaurangpresentkort och annat skoj. Jag hann börja känna mig ordentligt dekandent där jag stod och tyckte det var lite tråkigt att öppna paket efter paket med grejer jag i princip räknat ut att jag skulle få. Hur otacksamt och bortskämt var inte det?

Men då! Helt utan förvarning:

Två avhuggna silverfärgade händer av plast på en fot av fejk-mahogny, med våra namn och vårt bröllopsdatum ingraverade och allt. Vi skrattade så tårarna rann. Den kom så plötsligt.

Givetvis står denna pjäs på paradplats i vårt hem. Ibland när vi vill skoja till det lite ställer vi den på oväntade platser. I kylskåpet eller ovanpå vessalocket till exempel. Och så skrattar vi igen.

Det var vår fulaste och finaste bröllopsgåva. Stort tack till J:s morfar för den.