Tv-panik

I torsdags ringde Min Morgon-Matilda mig för att gå igenom upplägget för måndagens program. Hon passade också på att påminna mig om hur det går till när man ska vara med i morgon-tv, att man får ta taxi, att det bjuds på frukost, att man ska gå på toa först och få mikrofonen sedan för annars kan ljudteknikern höra när man kissar etc (okej, så sa hon inte, men det antyddes). Och jag som är tv-rookie måste ju kolla upp det här med kläder också. "Helst inte svart eller vitt eller små knepiga mönster som kan börja leva i rutan" kvittrade Matilda glatt. "Färg är alltid bra." Färg. Got it.

Hmm. Jag insåg att jag bara äger svarta snygga kläder. Dessutom måste man tänka till lite extra när man ska plocka av sig håret mitt i showen. Det får inte vara för frilligt för så ser jag dabbig ut när jag är skallig. Och klär jag mig andogynt för att mtacha Sinead-looken ser jag inte ut som mig själv med peruken på. Jag är en krånglig studiogäst!!! Men jag hittade en komprimissblus så det blir nog bra.

Mitt i samtalet hörde jag Min Morgon - Mårten hojta i bakgrunden "Om hon ska ta av sig håret måste sminket pudra henne på huvet också". Det stämmer, tänk så fatalt om hela svenskfinland bländas när jag tar av mig håret och hjässan blänker till. Lite som vid en atombombsexplosion, liksom! Tur att Mårten tänkte på det. Han blir förresten min chef om en månad, det känns tryggt att ha en chef som tänker på sådant här. Puder på huvet. Got it.